Pastorijstraat en Zelemsebaan twee weken afgesloten ter hoogte van Meldertsebaan vanaf maandag 12 oktober

Met deze nieuwsbrief houden de gemeente Lummen, Fluvius en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) je graag op de hoogte over de werken aan de Dikke Eikstraat/Meldertsebaan (N725) in Lummen.

De hoofdaannemer werkt nu op de Dikke Eikstraat/Meldertsebaan, vanaf de Mellaerstraat tot net voorbij het kruispunt Pastorijstraat x Zelemsebaan. De nieuwe riolering is er ondertussen aangelegd, uitgezonderd ter hoogte van de Pastorijstraat. En ook de huisaansluitingen zijn gemaakt. Momenteel plaatst de aannemer de fundering van de toekomstige rijweg. Vanaf midden oktober bouwt hij die rijweg verder op tot aan de onderlaag asfalt en start hij met het grondwerk voor het fietspad aan de kant van O.C. De Kalendries. 

Binnen de huidige werkzone moeten ook de kruispunten met de Mellaerstraat en de Pastorijstraat worden vernieuwd. Hierover zijn op voorhand duidelijke afspraken gemaakt, onder meer over de duur van de afsluiting. Hoewel die beperkt blijft in de tijd, zal er onvermijdelijk enige hinder zijn. Hieronder lees je wat dat precies inhoudt. 

Kruispunt Mellaerstraat eind deze week afgesloten

Ter hoogte van de Mellaerstraat is de riolering al aangelegd. Maar de rijweg zelf van de Mellaerstraat moet ook nog vernieuwd worden, waaronder de kantstroken en de onder- en toplaag asfalt. In oktober zal daardoor de Mellaerstraat op twee tijdstippen afgesloten zijn ter hoogte van de Dikke Eikstraat. Verkeer komende van Laren rijdt dan steeds via Lummen-centrum naar de N725.

De eerste afsluiting gebeurt op dinsdag 13 en woensdag 14 oktober. Nadien gaat de aansluiting opnieuw open. Onder voorbehoud van werf- en weersomstandigheden is de tweede afsluiting gepland van maandag 19 tot tot dinsdag 27 oktober.

Kruispunt Pastorijstraat x Zelemsebaan afgesloten vanaf 12 oktober

Het kruispunt met de Pastorijstraat en de Zelemsebaan moet nog volledig aangepakt worden, inclusief de riolering. Het kruispunt bleef de afgelopen tijd open voor de ontsluiting van Meldert, maar moet nu ook op de schop. De riolerings- en wegenwerken voor dat kruispunt staan deze maand voor de deur. 

Vanaf maandag 12 oktober is de Pastorijstraat afgesloten ter hoogte van de Meldertsebaan. Twee dagen later, vanaf woensdag 14 oktober, zal ook de Zelemsebaan onderbroken zijn ter hoogte van de gewestweg. Deze afsluiting duurt tot eind oktober, tot wanneer de onderlaag asfalt wordt aangelegd.

Op dinsdag 13 en woensdag 14 oktober is de Meldertsebaan volledig onderbroken. Die dagen maakt de aannemer een doorsteek voor de riolering onder het kruispunt. Verkeer naar Tessenderlo rijdt om via de Pastorijstraat, die dan terug even open gaat, richting de Geeneindestraat.

Meldert-centrum bereikbaar

Verkeer op de Dikke Eikstraat/Meldertsebaan blijft in één richting mogelijk richting Tessenderlo. Ook de huidige fietsomleiding via het tijdelijke fietspad langs de Zwarte Beek of het fietsroutenetwerk blijft behouden. Doorgaand verkeer volgt de omleiding over Paal. Er is geen bijkomende hinder voor het busverkeer. 

Bestemmingsverkeer naar Meldert-centrum moet vanaf maandag 12 oktober rekening houden met een aangepaste verkeerssituatie ter hoogte van het kruispunt Zelemsebaan x Pastorijstraat. Beide wegen zijn dan niet meer rechtstreeks bereikbaar vanaf de Meldertsebaan. De ontsluiting van Meldert gebeurt, afhankelijk van je rijrichting, via de Geeneindestraat of de Schoolstraat. Komende van Zelem bereik je via de Heesstraat en de Nachtegaalstraat de Schoolstraat. 

Nutswerken tot eind november

De nutsmaatschappijen werken ondertussen verder vanaf de Pastorijstraat tot voorbij de Geeneindestraat. De tijdelijke lichtenregeling ter hoogte van de Geeneindestraat blijft daarbij nog even behouden, vermoedelijk nog tot eind volgende week. De aanleg van de nieuwe nutsleidingen gebeurt tot eind oktober. Daarna heeft de verantwoordelijke aannemer nog de hele maand november nodig om de oude leidingen te verwijderen. De hinder daarbij is wel minimaal.

Blijf op de hoogte

Op de projectpagina van de gemeente Lummen vind je steeds alle projectinformatie en kan je je inschrijven op onze digitale nieuwsbrief. Zo ontvang je updates rechtstreeks in je mailbox. 

Nog vragen? 

Contacteer de bereikbaarheidsadviseur van AWV, Frederik Bronckaerts,
via bereikbaar.limburg@wegenenverkeer.be of 011 433 855.